دام زنده و گوسفند زنده رومانوف
یکی از پر مصرف ترین موادی که در جهان در پخت انواع غذاها به کار میرود، گوشت است. گوشت در انواع مختلف و به طور کلی گوشت سفید و قرمز تقسیم میشود. گوشت به عضلات حیواناتی نظیر گوساله، گوسفند و بز گفته می شود. گوشت از بافت های قرمز رنگ که به واسطه چربی ها و پیوند های از جنس چربی به هم وصل شده اند و یکپارچه شده اند، گفته می شود.
گوشت های قرمز که در بازار گوشت به مصرف میرسد، گوشت، اسب، بز، گاو و گوساله می باشد. گوشت حیواناتی نظیر شتر و شترمرغ نیز در این دسته قرار می گیرد.
گوشت سفید به گوشت ماهیان و ماکیان گفته می شود. گوشت، مرغ، بلدرچین، گوشت غاز و ماهی های دریایی و انواع میگو گفته می شود.
خواص گوشت چیست؟
یکی از مواد مورد نیاز بدن که جز ضروری ترین ها هم می باشد، پروتئین است. این ماده در گیاهان و گوشت و سایر مواد غذایی هم یافت می شود اما هر کدام از آنها، پروتئین مخصوص خود را دارند که در میان همه موارد، آنچه در گوشت وجود دارد به دلیل داشتن آمینواسیدهای ضروری و مورد نیاز بدن، بهتر و بالاتر از همه آنها قرار دارد.
در گوشت گوسفند و گاو خواص بسیاری نهفته است که از جمله آنها به صورت زیر میباشد:
– بتامین و به طور کلی تمام ویتامین های خانواده ب
– انواع ویتامین نظیر آهن ، سدیم، منیزیم
– روی و کلر و فسفر از دیگر ویتامین های موجود در گوشت قرمز است.
– مصرف گوشت سبب تقویت اعضای بدن و رشد لازم بدن در گروه های سنی مختلف می گردد.
تشخیص گوشت سالم از فاسد
برای داشتن تغذیه و گوشت سالم، باید خرید خود را از کشتارگاه های بهداشتی و سوپر گوشت های مجاز و معتبر انجام دهید. به طور کلی گوشت سالم با توجه به نوع گوشت و سن حیوانی که گوشت از آن تهیه شده است، ویژگی هایی دارد که در ادامه ذکر می گردد، با خرید گوشت با این ویژگی ها می توانید مطمئن باشید گوشت تان کیفیت لازم را دارا می باشد:
1- رنگ گوشت سالم، روشن بوده و هر چه حیوان جوانتر باشد نسبت به حیوان های دارای سن بیشتر گوشت روشن تری دارد.
2- گوشت فاسد لیز بوده و گوشت سالم دارای رنگ یکدست و قرمز می باشد. اگر گوشت سفت بوده و کمی غیر عادی تیره باشد و حالت تازگی نداشته باشد، یعنی فاسد شده است.
3- می توانید با فشار انگشت، روی گوشت گوسفند یا گاو بفهمید که محصول تازه است یا فاسد شده است. اگر گوشت در اثر فشار پایین رفت و به حالت اول خود بر نگشت باید بدانید که گوشت فاسد است. اما گوشت تازه حالت ارتجاعی خود را حفظ کرده و بافت منسجم و انعطاف پذیر دارد.
4- گوشت را بو کنید، اگر بوی ترش و حالت گندیده داشت بدانید که این بوی تعفن و ماندگی است.
ویژگی گوشت گوسفندی
گوشت گوسفندی، چربی بالایی داشته و در مقایسه با گوشت گاو و گوساله که آن دو نیز دارای چربی است، چربی بیشتری دارد.
از آنجایی که گاو عضلات بیشتری دارد، و حیوانی عضلانی است، گوشت گاو در مقایسه با گوسفند، سفت تر بوده و ضخامت بیشتری دارد. گوشت گوسفند لطیف تر بوده و انسجام بیشتری دارد. به طور کلی ، با توجه به تغذیه حیوانات ارزش غذایی و کیفیت گوشت تعیین می گردد.
اگر بخواهید آن را از لحاظ رنگ مورد بررسی قرار دهید، لازم به ذکر است، گوشت بره، روشن تر و صورتی تر از گوشت گاو که قرمز است می باشد.
گوشت بره، طرفدار بیشتری دارد و منبع غنی تری از پروتئین و مواد مغذی است.
تفاوت طعم گوشت گوسفندی و گوشت گاو
از آنجایی که گوسفند، چربی بیشتری نسبت به گاو دارد، و برای تهیه آبگوشت توصیه میشود. چربی موجود در این گوشت، باعث لذیذ شدن غذا می شود. از لحاظ طعم بهتری نسبت به گوشت گاو دارد.
گوشت گوسفند طبع گرمی داشته و باعث تقویت بنیه افراد می شود. انواع خورشت و آبگوشت را می توان با این نوع گوشت طبخ کرد و نسبت به گوشت گاو طعم لذیذ تری به غذا می دهد.
اگر نمی دانید لازم به ذکر است، قسمت هایی از حیوان که چربی کمتری دارد، قلم، گوشت راسته و قسمت بازوی آن می باشد.
تهیه گوشت مورد نیاز از گوسفند زنده
بسیاری از افراد هستند که دوست دارند، گوسفند زنده خریده و آن را ذبح کنند و گوشت و اعضای آن را در طول سال با توجه به تعداد خانواده خود مصرف کنند. ممکن است آنها از گوشت هایی که از قصابی ها تهیه می شود، اعتماد نداشته و خود متمایل به تهیه گوشت تازه باشند.
برخی دیگر خود گوسفند کوچک خریده و آن را پروار نموده و از گوشت و کله پاچه آن استفاده می کنند. این کار و خرید دام حتی توسط دامداران از چوپانان نیز صورت می گیرد، و برای انجام این کار باید زمان مناسب را در نظر گرفت.
بهترین فصلی که باید این کار را انجام داد، تابستان می باشد. گله در این فصل زیاد شده و درخواست دام در این فصل از سال افزایش یافته و می توان در این زمان با قیمت کمتری حیوان و دام زنده برای تهیه گوشت تهیه نمود.
حیوان در سن دوازده ماهگی تا هجده ماهگی بهترین شرایط را برای خرید دارد.
خرید گوسفند به جای گوشت
اگر بتوانید کسی را پیدا کنید که دام زنده را ذبح کرده و گوشت و اعضای آن را با دقت از پوست جدا کرده و تفکیک کند می توانید با قیمت بهتری گوشت مورد نیاز خود را تهیه نمایید. و تعداد کسانی که دام زنده را به جای گوشت های آماده خریداری می کنند، بیشتر شده است.
البته که شناخت حیوان سالم و خرید درست گوشت یا گوسفند، مهارت می خواهد که نمی توان به هر کسی در این زمینه اعتماد کرد.
گوسفند رومانوف چیست؟
گوسفند رومانوف نژادی مربوط به شمال روسیه است که عادت به زیست در مناطق سردسیر داشته و از لحاظ ظاهری، لکه ای سفید در پیشانی خود دارد. پشم آن ابتدا مشکی بوده سپس در طول رشد، پشم آن به رنگ سفید در می آید و اطراف گردن آن پشم های سیاه رشد می کند.
این بره ها، مقاومت بالایی داشته و استخوان بندی آن قوی و درشت می باشد. به سرعت وزن گرفته و بعد از چهار ماه شبیه گوسفندان بالغ می شوند.
قابل توجه دامداران، این گوسفند قابلیت تولید مثل بالایی داشته و در تمامی سال بره به دنیا می آورند. می توانند در هر زایش گوسفند های دوقلو به دنیا بیاورند و این در ازدیاد گله تاثیر به سزایی دارد.
از لحاظ طعم و کیفیت مورد استقبال است و شیر زیادی نیز ایجاد می کنند. نسبت به گوسفند های نژادهای دیگر، چربی کمی دارد.
پست های مرتبط
آشنایی با سیستم سایت ساز
زیورآلات استرلینگ محمد حسن گلدسته زیورآلات استرلینگ
معرفی یو پی اس و انواع آن